Rohkeasti tulevaisuuteen - yhdenvertaisempi Itä-Uusimaa

02.03.2025

Rohkeasti kohti tulevaisuutta – Yhdenvertaisempi Itä-Uusimaa

Itä-Uudenmaan alueella on viime vuosina kohdattu sekä merkittäviä haasteita että lupaavia mahdollisuuksia. Hyvinvointialueen perustaminen on tuonut mukanaan muutoksia, jotka vaikuttavat suoraan asukkaiden arkeen. Näiden muutosten keskellä on tärkeää suunnata katse tulevaisuuteen ja tarttua rohkeasti niihin toimiin, jotka edistävät yhdenvertaisuutta, ihmisoikeuksia ja yhteisön hyvinvointia.


Miksi olen lähtenyt politiikkaan juuri nyt?

Vaikka olenkin poliittisella kentällä vielä melko noviisi, olen pitkän linjan vaikuttaja ja asioiden esittäjä. Olen toiminut Romano Mission toiminnanjohtajana ja omistanut elämäni yhteiskunnan heikompien puolustamiselle, perheiden hyvinvoinnille ja yhdenvertaisuuden edistämiselle. Olen nähnyt käytännössä, miten yhteiskunta toimii – ja myös sen, miten se ei aina toimi kaikkien parhaaksi. Nyt on tullut hetki, jolloin tunnen, että voin antaa oman panokseni myös poliittisella tasolla.

"Haluan olla sellainen päättäjä, joka kuulee ensin – ja tekee päätöksiä vasta sitten Yhteiskuntaa ei paranneta valmiilla vastauksilla, vaan kuuntelemalla ja ymmärtämällä asukkaiden todellisia tarpeita."


Kristillisdemokraattinen puolue (KD) on luonnollinen valinta minulle. Arvot kuten oikeudenmukaisuus, ihmisarvo ja yhteisöllisyys ohjaavat päätöksentekoani. KD:n kautta voin vaikuttaa siihen, että päätöksiä tehdään sydämellä ja järjellä – ihmisiä kuunnellen ja heidän todellisia tarpeitaan ymmärtäen.

Porvoo – rakkaudesta kaupunkiin ja sen ihmisiin

Rakastuin Porvooseen ja sen ihmisiin. Tämä kaupunki on koti, joka ansaitsee päättäjiä, jotka ajattelevat sen parasta. Suurta kirjaa mukaillen: "Etsikää sen kaupungin parasta, jossa asutte." Tämä on minulle kutsumus, ei vain poliittinen tavoite. Haluan olla mukana kehittämässä tätä kaunista kaupunkia niin, että jokainen sen asukas tuntee itsensä arvokkaaksi ja osaksi yhteisöä.

Yhdenvertaisuuden puolesta – henkilökohtainen kokemus

Kesällä 2024 jouduin kokemaan itse, miten etnisyys voi joskus mennä ihmisyyden edelle. Minua ja vaimoani syytettiin syyttömästi varkaiksi vain sen perusteella, miltä näytimme. Se hetki oli pysäyttävä. Se sai minut ymmärtämään jälleen syvällisesti, kuinka paljon yhdenvertaisuudessa ja oikeudenmukaisuudessa on vielä tehtävää – myös täällä Porvoossa. Tämä kokemus vahvisti entisestään päätöstäni lähteä vaikuttamaan ja työskentelemään yhteisön hyväksi.


"Rakastuin Porvooseen ja sen ihmisiin - Tämä ei ole vain poliittinen tavoite, vaan kutsumus kehittää kotikaupunkiani kaikkien parhaaksi." 


Nuorten, perheiden ja ikäihmisten hyvinvointi

Nuorten hyvinvointi on alueella huolestuttava aihe. Vaikka yleinen terveys ja hyvinvointi ovat hyvällä tasolla, nuorten pahoinvointi on otettava vakavasti. On myönteistä, että nämä haasteet eivät toistaiseksi näy lastensuojelun kuormituksena, mutta ennaltaehkäisevät toimet ovat välttämättömiä tilanteen parantamiseksi.

Perheiden hyvinvointi ja ikäihmisten arvokas elämä ovat yhteiskuntamme peruspilareita. On tärkeää varmistaa, että perheet saavat tarvitsemansa tuen ja että ikäihmiset voivat elää arvokasta elämää yhteisömme täysivaltaisina jäseninä. Tämä edellyttää palveluiden jatkuvaa kehittämistä ja resursointia.

Kriisien ennaltaehkäisy ja syrjäytymisen torjunta

Syrjäytymisen ehkäisy ja kriisien ennaltaehkäisy ovat keskeisiä teemoja alueen kehittämisessä. Itä-Uudenmaan Kestävän kasvun kokonaisuudessa edistetään perustason hoitotakuun toteutumista, kavennetaan eriarvoisuutta ja panostetaan ongelmien nykyistä varhaisempaan tunnistamiseen sekä vaikuttavampaan ennaltaehkäisyyn. Näiden toimien avulla pyritään vahvistamaan palveluiden laatua ja kustannusvaikuttavuutta.

Yhteisöjen vahvistaminen ja paikallistarpeisiin vastaaminen

Yhteisöjen vahvistaminen on avainasemassa alueen elinvoimaisuuden säilyttämisessä. Paikallistarpeisiin vastaaminen edellyttää tiivistä yhteistyötä kuntien, järjestöjen ja asukkaiden välillä. Esimerkiksi Tarmoa.fi-palvelu tuo järjestöjen tarjoamat palvelut keskeiseen rooliin, mikä vahvistaa yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Kestävä kehitys ja liikennejärjestelmät

Liikennejärjestelmien kehittäminen on olennainen osa kestävää tulevaisuutta. Itä-Uudenmaan liikennejärjestelmäsuunnitelmassa korostetaan tarvetta kehittää liikenneverkkoa huomioiden alueen erityispiirteet ja resurssit. Kuntien mahdollisuudet rahoittaa liikenneverkon kehittämisinvestointeja ovat rajalliset, joten yhteistyö valtion ja muiden toimijoiden kanssa on välttämätöntä.

Ihmisarvo ja oikeudenmukaisuus

Kaiken kehittämistyön perustana tulee olla ihmisarvo ja oikeudenmukaisuus. On tärkeää, että jokainen alueen asukas tuntee itsensä arvokkaaksi ja osaksi yhteisöä. Tämä saavutetaan avoimella vuoropuhelulla, kuuntelemalla asukkaiden tarpeita ja tarjoamalla heille mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon.

Miksi juuri minä?

Yhteiskuntaa ja sen asukkaiden arkea ei paranneta valmiilla vastauksilla ja kaikkitietävänä, vaan kuuntelemalla ja kuulemalla sen tarpeita. Haluan olla sellainen päättäjä, joka kuulee ensin – ja tekee päätöksiä vasta sitten. Haluan ymmärtää, mitä ihmiset todella tarvitsevat, ja tehdä ratkaisuja, jotka pohjautuvat sekä järkeen että sydämen ääneen. Tärkeimmästä tinkimättä, yhdessä ja rohkeasti kohti tulevaisuutta.