Mikael "Medi" Mertsi Ärling hankki korkeakoulututkinnon ja eteni asiantuntijarooliin. Se vaati lujaa uskoa, sillä romanille tällaiset asiat eivät edelleenkään ole itsestäänselvyyksiä suomalaisessa työelämässä.
MEDIASTA POIMITTUJA
Työelämän rekrytoinnin yhdenvertaisuus kompastelee edelleen toissijaisiin määreisiin kuten ikään, sukupuoleen tai etnisyyteen. Pakostakin täytyy kysyä, etteikö työtehtävien täyttämisessä tärkein tekijä olekaan hakijan koulutus ja osaaminen sekä soveltuvuus vaadittuun tehtävään?
Eräille työllistyminen saattaa olla vaikeaa
Mertsi "Medi" Ärling kysyy Turun Sanomissa (29.10.) "Miksi kouluttautuneita romaneja ei
haluta palkata?"
Työnantajien asennemuutos vahvistaisi romaninuorten tulevaisuudenuskoa.
Vähältä piti, ettei Mertsi Ärling päätynyt pikkurikolliseksi tai jopa ennenaikaiseen hautaan. Nykyään korkeasti koulutettu asiantuntija taistelee vähemmistöjen ihmisoikeuksien puolesta.23.7.2022 Teksti: Miia Siistonen Kuvat: Sampo Korhonen Juttu löydettävissä Anna-lehdestä
Diak on valittu vastuullisimmaksi työnantajaksi pienten ja keskisuurten organisaatioiden kategoriassa.
Kansan kesken - romanikulttuuri Suomessa
Mikä ihastuttaa tai vihastuttaa? Suoran lähetyksen puheenaiheissa kuuluu kansan ääni. Romanikulttuurin myyttien lisäksi keskustelussa koulutus ja työllisyys.
Toimittajana Juha Veli Jokinen Alfa-tv.
Suomalainen nimi on valtava etu Suomen työmarkkinoilla. Tähän johtopäätökseen päätyy Suomen työmarkkinoilla piilevää rasismia selvittänyt kattava tutkimus. Vieraana Ylen toimittaja Eero Mäntymaa, toimitusjohtaja Jari Sarasvuo ja projektipäällikkö Mikael Mertsi Ärling Diakonia-ammattikorkeakoulusta. Katso uutinen
Mertsi Ärling: Haluan auttaa koko ihmistä
Ensihoitaja siirtyi sairaalan teho-osastolta diakoniatyöhön. Diakonia- ja avustustyöntekijä näkee kenttätyössään ihmisten syvenevän hädän ja monimuotoisen avun tarpeen.